+420 604 628 269,   info@trxblansko.cz

Následuje: Dnes žádné plánované lekce

Články

Zpět na články
  • Vložil Radka Jelínková

6 CHYB, KTERÉ DĚLAJÍ ŽENY PŘI CVIČENÍ VE FITKU A 3 VĚCI, KTERÉ BY SE MUŽI MĚLI OD ŽEN NAUČIT

V dnešní době je všude velké množství samozvaných odborníků, kteří Vám budou velmi ochotně radit a tahat z Vás peníze. Pojďme se společně podívat na těch 6 největších chyb, které jsou ženám ve fitku vštěpovány a taky na 3 výhody, které mají oproti mužům :)


CHYBA Č. 1 – BUDU VYPADAT HLOUPĚ
Ženy mají strach provádět stejné cviky jako muži – ZVEDAT TĚŽKÉ VÁHY, CVIČIT S VELKOU ZÁTĚŽÍ – a to z toho důvodu, že se bojí, že budou příliš svalnaté a proto na cestě k hubnutí volí raději běhání na pásech, či cvičení s lehkými činkami. Toto je ale chyba. Cvičení se zátěží není třeba se obávat, naopak toto cvičení vede ke stimulaci svalu, metabolismu a tedy lepšímu spalování tukových zásob.


CHYBA Č. 2 – ŠPATNÝ VÝBĚR TRENÉRA
V dnešní době je trh přesycen tzn. fitness trenéry a instruktory, ale je velmi obtížné najít kvalitního trenéra, který Vám skutečně poradí a bude respektovat vaše požadavky. Nebojte se nám ozvat, náš individuální přístup Vás dovede k výsledkům :)


CHYBA Č. 3 – ŠPATNÝ VÝBĚR CVIKŮ – PŘÍLIŠ SLOŽITÉ A NEEFEKTIVNÍ
Velmi oblíbené jsou různé varianty cviků s výskoky a rotacemi, vypadají efektivně, jsou náročné na provedení a tváří se, že velmi dobře stimulují svaly k růstu. NENÍ TOMU TAK! Nejefektivnější cviky bývají ty nejjednodušší. Volte tedy cviky jednoduché, nejlépe vícekloubové s vhodnou zátěží a nedělejte ve fitku akrobacii :)


CHYBA Č. 4 – TOUHA PO VĚTŠÍ ZÁBAVĚ A ROZMANITOSTI
Lidé se velmi často snaží do cvičení vnést co nejvíce rozmanitých cviků. Bohužel skutečně efektivní sílový trénink je trochu monotónní a pro někoho nudný.


CHYBA Č. 5 – DĚLÁM JEN TY CVIKY, KTERÉ MI JDOU NEJLÉPE
Je to lidská přirozenost, tíhneme k činnostem, které nám jdou a ty, které nám nejdou raději odkládáme. Stejně tak to funguje u cvičení, vybíráme především ty cviky, které nám jdou dobře. U žen jsou to většinou cviky vyžadující velkou mobilitu, vytrvalost a jsou složité. To se bohužel odráží v jejich cvičebním plánu.


CHYBA Č. 6 – SPOLUPRÁCE S MYSOGYNNÍMI TRENÉRY
Ve světě fitness je bohužel i velké množství trenérů, kteří nemají dostatek respektu k ženám. Tito trenéři nemají o ženy zájem a učí je neefektivní skladbu tréninků a nefungující cviky. Fitness trenér, který učí ženy běhat půlku tréninku na páse a poté 1000 x dělat výpady s kilovou činkou by neměl ženy vůbec trénovat.


3 VĚCI, VE KTERÝCH JSOU ŽENY LEPŠÍ NEŽ MUŽI


Ženy u cvičení kladou důraz na kvalitu a rozsah prováděného cviku, snaží se mysl propojit s prací svalů. U mužů to tak není, muži dávají přednost vysoké hmotnosti a kvantitou nad kvalitou i přesto, že je to na úkor provedení cviku.


Ženy nikdy nevedou trénink tak aby při cvičení zažívaly nesmyslně velkou bolest. Nikdy nejdou přes tuto hranici. Na rozdíl od mužů, kteří spíše razí heslo „NO PAIN, NO GAIN“


Další obrovskou výhodou žen je, že i přesto, že jsou v oboru dobře informované a mají dobrou průpravu cviků, nechají si poradit a jsou mnohem otevřenější tomu se naučit nové věci. Muži se většinou tváří, že už všechno znají a další rady nepotřebují.

 

Budeme rádi, když se přidáte k nám a přijdete si s námi zacvičit, ať už na individuální či skupinovou lekci. Těšíme se na vás :)